Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Antwoord: Kijk op deze pagina voor meer informatie over het aanmelden als vrijwilliger.
Zijn jullie ook telefonisch bereikbaar?
Antwoord: Vanaf laatste week januari zijn we op woensdag bereikbaar op nummer 06-25452880.  Vanaf 1 maart zullen we meerdere momenten in de week beschikbaar zijn.

Waar zijn de algemene voorwaarden te vinden?
Antwoord: De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Special Olympics Nationale Spelen 2021

Gaan de Special Olympics Nationale Spelen door in 2021?
Antwoord: Ja, de Special Olympics Nationale Spelen zijn verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021. De maatregelen van het kabinet moeten dit tegen die tijd wel toelaten. In januari inventariseren we of de verenigingen die nu staan ingeschreven nog steeds willen deelnemen gezien de veranderde omstandigheden. Indien daaruit blijkt dat er onvoldoende animo is, zullen de Spelen helaas alsnog niet doorgaan. De vereningen ontvangen begin januari een uitgebreide mail.

Wij willen ons terugtrekken voor 2021 als vereniging. Kan dat?
Antwoord: Dit is inderdaad mogelijk, ook al zouden wij dat bijzonder jammer vinden. Dit moet dan uiterlijk 1 februari 2021 bij ons bekend zijn gemaakt.  U krijgt dan 90% van het inschrijfgeld retour.

Wij willen ons graag aanmelden voor in 2021. Is dat nog mogelijk?
Antwoord: In principe zijn de inschrijvingen gesloten en kunnen de sporters en coaches van 2020 in 2021 weer meedoen. Indien verenigingen zich terugtrekken (mogelijkheid tot 1 februari 2021) gaan wij de verenigingen op de reservelijst benaderen. Wil je als vereniging deelnemen, laat het ons weten, dan zetten wij jullie op de reservelijst en nemen wij in januari 2021 contact met jullie op. Email: info@specialolympics2021.nl

Krijgen wij ons geld terug als wij ons terugtrekken voor 2021?
Antwoord: Als je dit vóór 1 februari 2021 bij ons kenbaar hebt gemaakt, kunnen wij 90% van het inschrijfgeld aan jullie terugstorten. Hopelijk begrijpen jullie ook dat wij als organisatie al veel kosten gemaakt hebben, vandaar de inhouding van 10%.  

Als de Special Olympics Nationale Spelen in 2021 alsnog niet doorgaan vanwege het COVID-19, krijgen wij dan ons geld terug?
Antwoord: Mocht tussen 1 januari 2021 en 1 juni 2021 door regelgeving of andere onvoorziene omstandigheden het evenement alsnog niet doorgaan, ook dan doen wij ons uiterste best om zo maximaal mogelijk het inschrijfgeld te retourneren. Want hoe dichter richting het evenement hoe meer kosten er gemaakt worden.  Datzelfde geldt ook voor annulering van bijvoorbeeld een reis. 

Wat zijn de wijzigingen in het programma voor 2021?
Antwoord: De organisatie blijft afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen.  Voor nu betekent het concreet:

-Ivm het aantal mensen wat momenteel bijeen mag komen zal er een digitale openingsceremonie gaan plaatsvinden.
-Iedereen dient het gehele weekend voor eigen vervoer te zorgen.
-Er zal geen Healthy Atleths programma georganiseerd worden.
-De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen.
-Overnachting wordt in eerste instantie aangeboden (mits ook toegestaan) aan sporters wonend > 100 km van Den Haag.

Blijft het programma gelijk als in 2021?
Antwoord: Zie antwoord hierboven. Het overige programma (inclusief tijden) gedurende dit weekend blijft in grote lijnen gelijk aan die van 2020. Dit betekent concreet op vrijdag een (digitale) openingsceremonie, de sporttoernooien op zaterdag en zondag. De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen.

Kunnen wij weer overnachten bij de verschillende overnachtingslocaties?
Antwoord: In 2021 bieden wij weer overnachtingen aan. Zoals eerder aangegeven zullen dat de volgende locaties zijn: Vakantiepark Kijkduin, Hotel van der Valk Nootdorp en Defensielocatie. Op locatie Duinrell (600 slaapplaatsen) kunnen de sporters niet op 1,5 meter afstand van elkaar overnachten. Hierdoor kunnen we minder slaapplaatsen aanbieden, waardoor we vooralsnog hebben besloten dat iedereen woonachtig < 100 km thuis zal slapen. Blijkt na de inventarisatie in januari dat er alsnog voldoende slaapgelegenheid is , dan zijn ook sporters die dichterbij wonen van harte welkom.

Blijven de takken van sport hetzelfde als in 2020?
Antwoord: De organiserende sportverenigingen hebben allemaal een toezegging gedaan om weer een bijdrage te leveren in 2021. Kijkend naar de beschikbaarheid van accommodaties en overige competities bij deze verenigingen, kunnen alle takken van sport doorgaan.

Wordt er een feestavond georganiseerd?
Antwoord: Of de feestavond door kan gaan is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel mensen mogen bijeenkomen en is overnachten met meerdere huishoudens in 1 huisje toegestaan? Indien dat mogelijk is, dan gaan we ons uiterste best doen er een feestje van te bouwen. Desnoods op meerdere locaties. 

Wordt er in 2021 weer een wandeling georganiseerd?
Antwoord: Op dit moment is dat nog niet duidelijk. De komende periode gaan wij dit verder onderzoeken. 

Regelen jullie vanuit de organisatie weer het vervoer naar de sportlocaties in het gehele weekend?
Antwoord: Het voorlopige antwoord is nee. In verband met de COVID-19 maatregelen hebben wij vanwege de algemene gezondheid en het aantal reisbewegingen de keuze moeten maken dat iedereen zijn/haar eigen vervoer regelt gedurende het gehele weekend. Voor nu is dit geldend. Misschien dat er in de loop van 2021 een andere keuze wordt gemaakt. 

Wij hadden ons ingeschreven voor de side-event(s). Moeten wij voor 2021 weer opnieuw aanmelden?
Antwoord: Ja, u dient zich hiervoor opnieuw aan te melden als de inschrijvingen hiervoor open gaan. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit mogelijk is. Daar komen wij op een later moment op terug.