Veelgestelde vragen

Special Olympics Nationale Spelen 2021

Gaan de Special Olympics Nationale Spelen door in 2021?
Antwoord: Ja, de Special Olympics Nationale Spelen zijn verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021. Voor alle verenigingen die de afgelopen maand JA hebben gezegd tegen SONS2021 willen we met z’n alle voor het maximaal haalbare blijven gaan. Het bestuur van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 heeft daartoe besloten.

We gaan voor Officiële toernooien daar waar dat kan, aangepast daar waar nodig. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. We blijven volhouden omdat wij en ook alle subsidieverstrekkers, sponsoren en fondsen dolgraag willen dat jullie kunnen sporten en weer stappen kunnen zetten richting een sportief bestaan. Laten we hopen dat 11-13 juni het startmoment van weer een mooie periode kan zijn.

Wij willen ons terugtrekken voor 2021 als vereniging. Kan dat?
Antwoord: Dit is inderdaad mogelijk, ook al zouden wij dat bijzonder jammer vinden. Dit moet dan uiterlijk 1 februari 2021 bij ons bekend zijn gemaakt.  U krijgt dan 90% van het inschrijfgeld retour.

Wij willen ons graag aanmelden voor in 2021. Is dat nog mogelijk?
Antwoord: In principe zijn de inschrijvingen gesloten en kunnen de sporters en coaches van 2020 in 2021 weer meedoen. Indien verenigingen zich terugtrekken (mogelijkheid tot 1 februari 2021) gaan wij de verenigingen op de reservelijst benaderen. Wil je als vereniging deelnemen, laat het ons weten, dan zetten wij jullie op de reservelijst en nemen wij in januari 2021 contact met jullie op. Email: info@specialolympics2021.nl

Krijgen wij ons geld terug als wij ons terugtrekken voor 2021?
Antwoord: Als je dit vóór 1 februari 2021 bij ons kenbaar hebt gemaakt, kunnen wij 90% van het inschrijfgeld aan jullie terugstorten. Hopelijk begrijpen jullie ook dat wij als organisatie al veel kosten gemaakt hebben, vandaar de inhouding van 10%.  

Wat zijn de wijzigingen in het programma voor 2021?
Antwoord: De organisatie blijft afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen. Voor nu betekent het concreet:

-Ivm het aantal mensen wat momenteel bijeen mag komen zal er een digitale openingsceremonie gaan plaatsvinden.
-Iedereen dient het gehele weekend voor eigen vervoer te zorgen.
-Er zal geen Healthy Atleths programma georganiseerd worden.
-De feestavond gaat niet door.
-Er zijn geen overnachtingen.
-Op 12 en 13 juni bieden we een 1-daags toernooi aan. Wij vragen jullie beide dagen vrij te houden.

Eind mei zal het programma bekend gemaakt worden.

Blijft het programma gelijk als in 2021?
Antwoord: Zie antwoord hierboven. Het overige programma (inclusief tijden) gedurende dit weekend blijft in grote lijnen gelijk aan die van 2020. Dit betekent concreet op vrijdag een (digitale) openingsceremonie, de sporttoernooien op zaterdag en zondag. De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen.

Kunnen wij weer overnachten bij de verschillende overnachtingslocaties?
Antwoord: Omdat er nog teveel onzekerheden zijn over de regels die gaan gelden voor overnachten in juni EN omdat kosten die we nu al moeten maken er hoog zijn, hebben we besloten af te zien van overnachtingen.

Blijven de takken van sport hetzelfde als in 2020?
Antwoord:In verband met Covid-19 kunnen wij voor een aantal sporten helaas geen evenement organiseren. Dit op basis van het te laag aantal deelnemende sporters, te veel verschillende niveaus of te hogen kosten. Het gaat om de volgende sporten: Gymnastiek, Tafeltennis, Zeilen.
Wordt er een feestavond georganiseerd?
Antwoord: Nee, er zal ivm Covid geen feestavond komen.
Wordt er in 2021 weer een wandeling georganiseerd?
Antwoord: Nee er wordt geen wandeling georganiseerd.
Regelen jullie vanuit de organisatie weer het vervoer naar de sportlocaties in het gehele weekend?
Antwoord: Nee. In verband met de COVID-19 maatregelen hebben wij vanwege de algemene gezondheid en het aantal reisbewegingen de keuze moeten maken dat iedereen zijn/haar eigen vervoer regelt gedurende het gehele weekend.
Wij hadden ons ingeschreven voor de side-event(s). Moeten wij voor 2021 weer opnieuw aanmelden?
Antwoord:Ja, u dient zich hiervoor opnieuw aan te melden als de inschrijvingen hiervoor open gaan. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit mogelijk is. Daar komen wij op een later moment op terug.