Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Antwoord: Kijk op deze pagina voor meer informatie over het aanmelden als vrijwilliger.
Zijn jullie ook telefonisch bereikbaar?
Antwoord: Nee, in deze periode zijn wij alleen per mail bereikbaar. Vanaf omstreeks maart 2021 zijn wij weer telefonisch bereikbaar.  Concrete tijden en telefoonnummers zullen wij tegen die tijd communiceren.

Waar zijn de algemene voorwaarden te vinden?
Antwoord: De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Special Olympics Nationale Spelen 2021

Gaan de Special Olympics Nationale Spelen door in 2021?
Antwoord: Ja, de Special Olympics Nationale Spelen zijn verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021. De maatregelen van het kabinet moeten dit tegen die tijd wel toelaten. 

Wij willen ons terugtrekken voor volgend jaar als vereniging. Kan dat?
Antwoord: Dit is inderdaad mogelijk, ook al zouden wij dat bijzonder jammer vinden. Dit moet dan uiterlijk 1 februari 2021 bij ons bekend zijn gemaakt.  U krijgt dan 90% van het inschrijfgeld retour.

Wij willen ons graag aanmelden voor in 2021. Is dat nog mogelijk?
Antwoord: In principe zijn de inschrijvingen gesloten en kunnen de sporters en coaches van 2020 in 2021 weer meedoen. Indien verenigingen zich terugtrekken (mogelijkheid tot 1 februari 2021) gaan wij de verenigingen op de reservelijst benaderen. Wil je als vereniging deelnemen, laat het ons weten, dan zetten wij jullie op de reservelijst en nemen wij in januari 2021 contact met jullie op. Email: info@specialolympics2021.nl

Krijgen wij ons geld terug als wij ons terugtrekken voor volgend jaar?
Antwoord: Als je dit vóór 1 februari 2021 bij ons kenbaar hebt gemaakt, kunnen wij 90% van het inschrijfgeld aan jullie terugstorten. Hopelijk begrijpen jullie ook dat wij als organisatie al veel kosten gemaakt hebben, vandaar de inhouding van 10%.  

Als de Special Olympics Nationale Spelen in 2021 alsnog niet doorgaat volgend jaar vanwege het COVID-19, krijgen wij dan ons geld terug?
Antwoord: Mocht tussen 1 januari 2021 en 1 juni 2021 door regelgeving of andere onvoorziene omstandigheden het evenement alsnog niet doorgaan, ook dan doen wij ons uiterste best om zo maximaal mogelijk het inschrijfgeld te retourneren. Want hoe dichter richting het evenement hoe meer kosten er gemaakt worden.  Datzelfde geldt ook voor annulering van bijvoorbeeld een reis. 

Wat zijn de wijzigingen in het programma voor 2021?
Antwoord: Op het moment van besluitvorming van wel of niet SONS2021 hebben we rekening gehouden met de COVID-19 maatregelen zoals deze toen golden. Daarnaast hebben we te maken met een financieel plaatje waar we ook wel degelijk rekening mee moeten houden. Dit heeft plaatsgevonden in overleg met de gemeente Den Haag en Special Olympics Nederland. Voor dit moment betekent dat concreet dat wij i.v.m. het aantal toegestane personen wat bij elkaar mag komen, een digitale openingsceremonie gaan organiseren. De tweede keuze die we hebben gemaakt is dat iedereen het gehele weekend zijn/haar eigen vervoer zal regelen

Zijn dit definitieve keuzes? Geen idee. Misschien dat we tegen die tijd in een andere situatie met elkaar verkeren. Ons doel blijft: er met zijn allen een geweldig sportweekend van maken, verantwoord, veilig en gezellig.

Blijft het programma gelijk als in 2021?
Antwoord: Zie antwoord hierboven. Het overige programma (inclusief tijden) gedurende dit weekend blijft in grote lijnen gelijk aan die van 2020. Dit betekent concreet op vrijdag een (digitale) openingsceremonie, de sporttoernooien op zaterdag en zondag, het Healthy Atlethes programma op vrijdag en zaterdag en een feestavond op zaterdagavond.

Kunnen wij weer overnachten bij de verschillende overnachtingslocaties?
Antwoord: In 2021 bieden wij weer overnachtingen aan. Zoals eerder aangegeven zullen dat de volgende locaties zijn: Vakantiepark Kijkduin, Attractiepark Duinrell, Hotel van der Valk Nootdorp en Defensielocatie. We zijn nu de contacten aan het leggen om te kijken of we weer dezelfde hoeveelheid slaapplaatsen kunnen realiseren.

Blijven de takken van sport hetzelfde als in 2020?
Antwoord: De organiserende sportverenigingen hebben allemaal een toezegging gedaan om weer een bijdrage te leveren in 2021. Kijkend naar de beschikbaarheid van accommodaties en overige competities bij deze verenigingen, kunnen alle takken van sport doorgaan.

Is er volgend jaar nog een openingsceremonie?
Antwoord: Volgend jaar organiseren wij indien nodig een digitale openingsceremonie. Dit hangt af van de geldende overheidsmaatregelen van dat moment alsmede ook de financiële positie van de Stichting. Op meerdere fronten willen we verantwoord blijven organiseren. Alle onderdelen (hijsen vlag, afleggen eed, ontsteken vlam) komen uiteraard aan bod. Uiteraard gaan wij er ook dan met zijn allen een feestje van maken!

Is er volgend jaar wel een feestavond op zaterdagavond?
Antwoord: Vooralsnog willen wij als organisatie de feestavonden organiseren op de 3 verschillende locaties. Of dit volgend jaar gezien de COVID-19 maatregelen ook nog mogelijk is, kunnen we pas tegen die tijd beslissen. We zullen er alles aan doen om het door te laten gaan. Het voorstel blijft dat we een feestavond organiseren op het strand voor de bewoners van Roompot Kijkduin en een feest op Duinrell. Voor wat betreft hotel vdr Valk: de hotelgasten gaan eerst s’avonds eten in het ADO Den Haag stadion om vervolgens in een andere zaal daar ook hun eigen feestavond te hebben.

Wordt er volgend jaar weer een wandeling georganiseerd?
Antwoord: Op dit moment is dat nog niet duidelijk. De komende periode gaan wij dit verder onderzoeken. 

Regelen jullie vanuit de organisatie weer het vervoer naar de sportlocaties in het gehele weekend?
Antwoord: Het voorlopige antwoord is nee. In verband met de COVID-19 maatregelen hebben wij vanwege de algemene gezondheid en de financiën de keuze moeten maken dat iedereen zijn/haar eigen vervoer regelt gedurende het gehele weekend. Voor nu is dit geldend. Misschien dat volgend jaar een andere keuze wordt gemaakt. 

Wij hadden ons ingeschreven voor de side-event(s). Moeten wij ons volgend jaar weer opnieuw aanmelden?
Antwoord: Ja, u dient zich hiervoor opnieuw aan te melden als de inschrijvingen hiervoor open gaan. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit mogelijk is. Daar komen wij op een later moment op terug.