Veelgestelde vragen

Presentatie SONS 2020
Handleiding aanmelden verenigingen Special Olympics Nationale Spelen 2020
Handleiding definitief inschrijving Special Olympics Nationale Spelen 2020

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Antwoord: Kijk op deze pagina voor meer informatie over het aanmelden als vrijwilliger.
Zijn jullie ook telefonisch bereikbaar?
Antwoord: Wij zijn bereik (alleen op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 – 11:00) op onderstaande telefoonnummers:
06 25 45 28 80
06 29 48 24 47

Vanaf 3 februari 2020 zijn we bereikbaar op alle werkdagen van 9:00 – 11:30 uur.

Coronavirus – Toekomst SONS2020

Gaan de Special Olympics Nationale Spelen nog door i.v.m. het coronavirus?
Antwoord: Helaas hebben we geen goed nieuws voor jullie.  Het hing al een paar dagen in de lucht, maar vandaag is het helaas toch werkelijkheid geworden.  Het bestuur heeft in goed overleg met Special Olympics Nederland besloten om de Nationale Spelen van 2020 niet door te laten gaan. Zeer spijtig voor een ieder die zich voor dit evenement heeft ingeschreven.  Het projectteam en alle organiserende sportverenigingen met hun vrijwilligers hadden jullie op 12 juni heel graag welkom geheten in Den Haag. 

Gaat het evenement verplaatst worden naar 2021?
Antwoord: De besturen en directies van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 en Special Olympics Nederland onderzoeken op dit moment in nauwe samenwerking met de Gemeente Den Haag de opties om de Nationale Spelen naar 2021 te verplaatsen. Alle deelnemers en begeleiders worden vandaag door de organisatie op de hoogte gebracht.

Heeft u de factuur voor deelname aan SONS 2020 nog niet betaald en twijfelt u om deze te betalen ivm het coronavirus?
Antwoord: We snappen de onrust vanwege het coronavirus en daardoor misschien enige twijfel over het wel dan niet betalen van deze factuur. Dat is aan u. Ook voor uw vereniging gelden nog steeds dezelfde regels als voor alle andere verenigingen die al wel betaald hebben.

Besluit u om niet te betalen, dan is dat uw goed recht. Uw vereniging zal vervolgens wel worden uitgesloten van deelname en komen mensen die nog op de reservelijst staan in aanmerking.  Zoals afgesproken en eerder gecommuniceerd. Stel dat het evenement alsnog wordt stopgezet, dan gaat er zeker een tegemoetkoming voor uw betaalde deelnemersbijdrage komen. Dit in tegenstelling tot vele geplande vakantiereizen waarvan de verzekering niets terugbetaald. Wij zullen ons uiterste best doen iedereen zo veel mogelijk terug te betalen, want we beseffen heel goed wat de financiële positie is van vele sporters. En we gaan er ook vanuit dat ook u begrijpt dat er inmiddels al de nodige kosten gemaakt zijn ( door de voorbereiding die al ruim 2 jaar bezig is) waardoor een terugbetaling van de volle 100% niet mogelijk zal  zijn.