SWKGroep trotse sponsor van Special Olympics

Boven jezelf uitstijgen. Zelfstandig zijn en jezelf kunnen redden in onze samenleving. Inclusiviteit en verbinding. Voor zowel de Special Olympics als voor de SWKGroep zijn dit belangrijke speerpunten. En dat maakt deze sponsoring zo mooi: twee organisaties die staan voor dezelfde doelen.

Met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers is de World Games één van de grootste sportevenementen in de wereld. Op nationaal niveau worden, door Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020, op 12, 13 en 14 juni 2020 de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag georganiseerd. Tijdens deze spelen sporten ruim 2000 sporters met 750 begeleiders drie dagen lang op verschillende sportaccommodaties in Den Haag. Deze sporters met een verstandelijke beperking zijn actief in maar liefst achttien takken van sport.

Verbinden
Deelname aan de Special Olympics geeft, naast de vele gezondheidsvoordelen, de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe. De SWKGroep is sterk in verbinden. Intern doen zij dat tussen kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Maar ook daarbuiten zijn zij altijd op zoek naar verbinding. De SWKGroep staat voor ontwikkeling: zij stimuleren kinderen in een optimale ontwikkeling op hun eigen niveau. De deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Over de SWKGroep
De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en veerkrachtige mensen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.