Sporten

In verband met Covid-19 kunnen wij voor een aantal sporten helaas geen evenement organiseren. Dit op basis van het te laag aantal deelnemende sporters, te veel verschillende niveaus of te hogen kosten.

Het gaat om de volgende sporten:
- Gymnastiek
- Tafeltennis
- Zeilen.

Klik hier voor het wedstrijdprogramma.

Atletiek

De takken van atletiek worden verdeeld in de hoofdgroepen lopen, springen en werpen. Het mooie aan atletiek is dat er voor iedereen wel een onderdeel is waarop hij/zij kan uitblinken, uiteraard samen met een stukje talent. Er kan deelgenomen worden aan alle onderdelen, maar er is vast een onderdeel waar iemand extra goed in is of dat extra leuk vindt.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van atletiek.

Foto: Martijn Beekman
atletiek
beachvolleybal

Beachvolleybal

Den Haag is vanwege haar ligging aan zee bekend geworden als gastheer van diverse internationale beachsport wedstrijden. In de nieuwe sportcampus is een beachsporthal van (38x48x10) gerealiseerd. Hier kan op drie velden beachvolleybal worden gespeeld. Graag nemen wij de sporters, supporters en alle overige geïnteresseerden mee in de wereld van de beachvolleybal. Er zullen (unified) wedstrijden worden gespeeld en demonstraties en clinics worden gegeven.

Foto: Martijn Beekman

Bocce

Bocce komt oorspronkelijk uit Italië en werd vaak op stranden en boulevards gespeeld. Het lijkt een beetje op jeu de boules.

Bocce wordt gespeeld met vier ballen per team, 1 ‘pallina’ en een veld dat bestaat uit een tapijt, omheining en speelvlakken. Het gaat erom dat je de ballen zo goed mogelijk naar de ‘pallina’ rolt. Je scoort punten als jouw bal dichter bij de pallina komt dan die van je tegenstander. Alles draait om slim teamwork en goed mikken.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van bocce.

Foto: Martijn Beekman
bocce
bowlen 3

Bowlen

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk pins omver te gooien. Het lijkt makkelijk, maar om de bal precies de goede kant op de rollen is toch nog best lastig. Bowlen wordt veel als recreatie gedaan, maar ook steeds meer in competitie.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van bowlen.

Golf

Golf is een combinatie van bewegen en denken: met zo min mogelijk slagen de bal in de hole krijgen is het doel! Om een bal te slaan maak je een golfswing met een interessant balletje: het oppervlak is voorzien van ondiepe putjes, dimples, die de luchtweerstand verlagen.
Golf is een sport die je lekker buiten speelt en je wandelt al gauw enkele kilometers over prachtige banen. Golf speel je natuurlijk tegen anderen, maar het is ook een beetje een wedstrijd tegen jezelf: steeds minder slagen naar de hole!

Klik hier voor de inschrijfgegevens van golf.

Special Olympics Nationale Spelen 2016 zaterdag-24-2 (2)
87983500_3006895976037149_7421303497183723520_o

Handbal

In Nederland wordt handbal voornamelijk in de zaal gespeeld, met twee ploegen van zeven spelers. Het team dat de meeste doelpunten scoort door de bal in het doel te werpen, wint!
Voor handbal moet je heel snel en technisch spelen, met heel veel belangrijke regels. Een voorbeeld hiervan is dat je maar drie passen met de bal mag lopen. Een andere regel is dat je de bal maar drie seconden vast mag houden. Als je je niet aan deze regel houdt, krijg je een vrije bal tegen.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van handbal.

Hockey

Alle spelers hebben een stick met een kromme haak, waarmee zij de bal slaan, pushen of stoppen. Doel van het spel is om doelpunten te scoren; natuurlijk net eentje meer dan de tegenstander!
Hockey wordt met twee teams tegen elkaar gespeeld, en het gaat sneller dan bijvoorbeeld voetbal. Het balletje is kleiner en je mag ook de bal naar jezelf spelen. Dit heet een self-pass en mag zodra de bal stil ligt. Bij deze sport komt veel kracht en uithoudingsvermogen kijken, want je rent best veel over het veld.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van hockey.

Foto: Henriette Guest
hockey
korfbal_rachellephotography

Korfbal

Korfbal is een bijzondere sport, doordat het als een van de weinige teamsporten altijd al gemengd gespeeld wordt.

Net als bij vele balsporten gaat het erom dat je de bal scoort. Dit doe je door deze in de korf te gooien. De tegenpartij doet haar best om dit te voorkomen door de bal te verdedigen. Dit doe je door je hand omhoog te steken. Dit mag alleen als je je tegenstander kunt aanraken. De teams bestaan uit vier of acht spelers.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van korfbal.

Foto: Rachelle Photography

Skeeleren

De wielen onder je schoenen draaien rond, je glijdt over de baan en je suist langs het publiek: dat is inline-skaten. Je bent lekker buiten en beweegt intensief om vooruit te komen. Met grote bewegingen doe je je uiterste best om snelheid te maken.

Bovendien betekent deze sport ook: hard werken aan je conditie! Je gebruikt je bovenbenen en je bilspieren veel om goed vooruit te komen. Om balans te houden gebruik je je buik- en rugspieren: een veelzijdige sport! Sommige mensen noemen inline skaten ook wel skeeleren.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van skeeleren.

69874720_2205109126285217_6061427958331998208_n
P1100695 (2)

Paardrijden

Paardrijden wordt veel recreatief en in de wedstrijdsport beoefend. Je kunt paardrijden op een manege of met een eigen (verzorg)paard. Je rijdt voor je ontspanning, maar in een wedstrijd wordt er op veel dingen gelet: je balans, houding en zit, maar ook of je paard het bit netjes aanneemt of in de goede galop zit. Bij paardrijden gaat het om verschillende dingen: het mooie plaatje, de uitvoering en het contact met je paard.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van paardrijden.

Tennis

Tennis is een balsport voor twee of vier spelers waarbij je de bal over en net naar de andere partij speelt. Jouw doel is om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om de bal terug te slaan.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van tennis.

Blokbeneden_01
voetbal

Voetbal

Bij Special Olympics speel je met een team van zeven spelers op het veld om de bal in het doel van de tegenstander te scoren.
Voetbal is een populaire sport in Nederland: je pakt een bal, maakt een goaltje en je kan een potje voetballen. Voetbal is erg spannend om naar te kijken maar ook zeker om te doen. De combinatie van het spel, veel rennen en het gezellige team maakt dat voetbal veel plezier geeft!

Klik hier voor de inschrijfgegevens van voetbal.

Foto: Valerie Kuypers

Wielrennen

Wielrennen vindt meestal plaats op de openbare weg en je rijdt een tijdrit individueel of tandem met een Unified Partner. Lekker met je fiets naar buiten: over brede fietspaden of smalle landweggetjes, het kan allemaal!
Wielrennen is een sport waarbij je veel buiten bent. Je ziet veel mooie dingen om je heen maar bent vooral gericht op jouw prestatie.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van wielrennen.

Foto: Rachelle Photography
wielrennen_rachellephotography
zwemmen 3

Zwemmen

Bij de sport zwemmen wordt gelet op de afstand en de tijd die in het water bewogen wordt. Je hebt ook nog verschillende slagen, zoals de vrije slag, rugslag, schoolslag en de vlinderslag. Ook zijn er estafette onderdelen. Dan zwemmen vier zwemmers bijvoorbeeld allemaal 25 meter.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van zwemmen .

Judo

Judo is een sport voor iedereen, van recreatieve sfeer tot echte wedstrijdsport. Oorspronkelijk was judo een zelfverdedigingskunst waarbij kracht geen enkele rol zou spelen. 

Bij judo draait alles om zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, durf en respect voor de ander. Je bent veel in contact met je tegenstander. Je pakt elkaar vast, legt elkaar op de grond, maar leert ook samen te winnen én verliezen. Bij judo draait alles om respect. Je staat dus tegenover elkaar in de wedstrijd, maar het ‘samen’ staat altijd op nummer één.

Klik hier voor de inschrijfgegevens van judo.

46366280_1757633514366116_7379803976981544960_n