Aftellen tot ‘Special Olympics Nationale Spelen’ 2020

Vandaag gaf wethouder Richard de Mos (Sport) het startschot voor de ‘Sportdag Zorginstellingen’ in Den Haag. Met dit startschot begint ook het aftellen tot de Special Olympics Nationale Spelen, afgekort SONS 2020, die over precies een jaar plaatsvinden.

“In Den Haag willen we dat iedereen kan sporten en bewegen, óók mensen met een beperking. Daarom ben ik hier enorm trots op. Ik hoop dat deze dag mensen enthousiast maakt om meer te bewegen en misschien zelfs om mee te doen aan de Special Olympics volgend jaar!” aldus wethouder De Mos.

Sportdag Zorginstellingen
Het is alweer de derde keer dat de ‘Sportdag Zorginstellingen’ plaatsvindt. Dit jaar doen maar liefst 150 sporters mee. De deelnemers zijn verstandelijk gehandicapten van de zorginstellingen en dagbestedingen van Middin, Philadelhia en de Gemiva-SVG groep. Hiernaast doet dit jaar ook groep 8 van de PC Hooftschool mee. De sporters ontmoeten elkaar tijdens onder andere beachvolleybal, voetbal, en hockey. De sportdag wordt georganiseerd door de Stichting Sportbelang SGK samen met studenten van ROC Mondriaan.

Special Olympics Nationale Spelen
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst 18 takken van sport.

Meer informatie
https://specialolympics2020.nl/sporten/