Aanmelden vrijwilligers

Ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking zullen op 12, 13 en 14 juni 2020 worden ontvangen in de stad van Vrede & Recht voor de Special Olympics Nationale Spelen en daar is Den Haag trots op! De sportstad aan zee waar iedereen recht heeft op een geweldig sportleven. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties.

Meedoen? Natuurlijk!
De sportnota van de stad Den Haag heeft als ambitie om in 2030 iedere inwoner aan het bewegen te hebben, jong en oud, man en vrouw, met of zonder beperking en van welke achtergrond van ook. Iedereen. Daarom is de slogan voor SONS2020: Meedoen? Natuurlijk! Ook zo passend.

Ons doel is dat heel Den Haag Straks weet wat de Special Olympics Nationale Spelen zijn, dat nog meer Hagenaars met een beperking gaan bewegen en ook gaan deelnemen de side events tijdens  grote sportevenementen. De beeldvorming willen we positief beïnvloeden door samenwerking tussen alle geweldige initiatieven die er al zijn in de stad.

Zonder vrijwilligers geen evenement! Voor de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 is de hulp van vrijwilligers meer dan nodig. Samen met een heel team maken we het een onvergetelijk evenement voor de sporters, coaches, familieleden en bezoekers.

Let op: bij dit evenement hanteren we een selectieprocedure (selectiecriteria worden later bekend gemaakt).

Wil jij meehelpen als vrijwilliger? Klik dan hier!

Wat vragen we van jou?
Word jij vrijwilliger tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Lees onderstaande informatie daarom goed door.

Als vrijwilliger vragen wij het volgende van je:

 • Je bent tussen 8 en 14 juni 2020, één of meerdere dagen de hele dag beschikbaar;
 • Je bent op 8 juni 2018 minimaal 18 jaar;
 • Affiniteit met de doelgroep is gewenst ;
 • Je beheerst in elk geval de Nederlandse taal;
 • Je tekent een vrijwilligersovereenkomst;
 • Je bent bereid je medewerking te verlenen voor het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag;
 • Vrijwillig = niet vrijblijvend; als je je inschrijft rekenen we op je komst;
 • We vragen van alle vrijwilligers veel enthousiasme, inzet en passie voor dit waanzinnige evenement.
 • Dat je akkoord gaat met ons vrijwilligersbeleid

Wat mag jij van ons verwachten?
Vrijwilligers maken het evenement! Omdat de vrijwilligers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontvangt een T-shirt in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We zorgen voor de juiste informatievoorziening;
 • Je wordt uitgenodigd voor een informatieve kennismakingsbijeenkomst;
 • Je wordt uitgenodigd voor de openingsceremonie;
 • Reis- en verblijfskosten worden niet vergoed.

Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie of vragen kun je een mail sturen naar vrijwilligers@specialolympics2020.nl

Functies
Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 worden de vrijwilligers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden het profiel dat bij de functie past en de benodigde beschikbaarheid. In het aanmeldformulier kies je jouw twee voorkeursfuncties.

Wij hebben de volgende algemene functiecategorieën:

A. Gastvrijheid
Zorgen voor een goede ontvangst en begeleiding van onze sporters, coaches en bezoekers.

B. Assistent Coördinatoren
Verantwoordelijk voor groep vrijwilligers en/of specifieke taak, leidinggevende of sturende functie.

C. Logistiek & Facilitair
Chauffeurs, facilitair medewerkers, evenementensupport.

D. Horeca/Catering
Verzorgen, uitgifte en verspreiding van o.a. lunchpakketten.

E. Sporttoernooien
Ondersteuning bieden bij randzaken toernooien bij verschillende takken van sport.

F. Media en Communicatie 
Fotografen, vloggers, verspreider poster campagne.

A: Gastvrijheid

Als host/hostess zet je al je sociale kwaliteiten in om deelnemers, coaches en bezoekers zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Jij bent het visitekaartje van Special Olympics Nationale Den Haag 2020

Ontvangstcomité
Het gastvrij ontvangen, begeleiden en informeren van onze deelnemers en coaches. Je verstrekt praktische informatie en beantwoordt vragen over het programma. Je begeleidt de deelnemers en coaches naar de juiste slaapaccommodatie. Je helpt waar nodig. Je bent enthousiast en gastvrij. Op alle posities ben je het eerste aanspreekpunt en ben je het gezicht van de Special Olympics Nationale Spelen. Het is goed om je hier bewust van te zijn.

Gevraagde beschikbaarheid:

 • Vrijdag 12 juni van 12:00 tot 17:00 uur (overnachtingslocaties)
 • Zaterdag 13 juni en zondag 14 juni van 15:00 tot 18:00 uur (overnachtingslocaties, bij terugkomst toernooien)

Busbegeleider
Je zorgt ervoor dat de sporters en begeleiders in de juiste bussen komen te zitten. Je helpt met het verstrekken van informatie en je bent gastvrij.

Gevraagde beschikbaarheid:

 • Vrijdag 12 juni na de opening van 21:00 tot 22:30 uur bij het Cars Jeans Stadion
 • Zaterdagochtend 13 juni en zondagochtend 14 juni tussen 08:00 en 10:00 uur bij de overnachtingslocaties

Informatie en vrijwilligers balie
Tijdens het evenement zijn er op diverse locaties (o.a. Kijkduinpark, Duinrell, Carsjeans ed.) een informatie en vrijwilligersbalie. Je bemant zo’n balie en bent het 1e aanspreekpunt. Je helpt o.a. bij de uitgifte van kleding en catering bonnen. Je bent op verschillende positief inzetbaar en vind het leuk te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Gevraagde beschikbaarheid:

 • Vrijdag 12 juni          van 15:00 tot 22:30 uur
 • Vrijdag 12 juni          van 17:00 tot 22:00 uur
 • Zaterdag 13 juni      van 07:00 tot 12:30 uur
 • Zaterdag 13 juni      van 12:00 tot 17:30 uur
 • Zaterdag 13 juni      van 17:00 tot 22:00 uur
 • Zondag 14 juni         van 07:00 tot 12:30 uur
 • Zondag 14 juni         van 12:00 tot 17:30 uur

Jouw talent:
Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven en kan je goed met doelgroep overweg? Kom dan één van de bovenstaande teams versterken!

Het is een pré als je affiniteit hebt met de specifieke doelgroep.

B: Assistent Coördinatoren

Als assistent coördinator ben je verantwoordelijk voor een groep vrijwilligers en / of specifieke taak of activiteit bij o.a. de overnachtingslocaties, de feestavond, bij de side events, de openingsceremonie of rondom verschillende facilitaire zaken. Kortom je bent een allrounder. Je hebt een leidinggevende en/of sturende functie. Je bent de contactpersoon en het aanspreekpunt naar de hoofdorganisatie. Je hebt een sleutelrol.

Gevraagde beschikbaarheid van 12 t/m 14 juni.

C: Logistiek en Facilitair

Je bent inzetbaar voor allerhande logistieke zaken, zoals controle tickets, ondersteunen in uitgifte catering, als chauffeur voor het vervoeren van materialen, het opzetten/afbreken van stands bij de sporttoernooien, Je bent allround inzetbaar, beschikt over een rijbewijs en vindt het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Het kan soms fysiek werk betreffen.

Controle tickets openingsceremonie
De SONS2020 start vrijdagavond 12 juni met een openingsceremonie in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Naast de sporters en de begeleiders willen wij ook zoveel mogelijk bezoekers uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Deze bezoekers hebben een (gratis?) ticket ontvangen. Vrijwilligers binnen dit team staan bij de verschillende ingangen waar de toegangskaarten worden gecontroleerd. Uiteraard is er daarna de mogelijkheid om de openingsceremonie bij te wonen!

Gevraagde beschikbaarheid vrijdag 12 juni van 17:30 tot 20:00 uur.

Evenementensupporter
Met een team van mensen bouw je letterlijk aan het evenement, we hebben hulp nodig voor de gehele aankleding van het evenement met vlaggen, het inrichten van verschillende ruimtes, het plaatsen van bewegwijzering. Je wordt onderdeel van het team evenementensupport.

Gevraagde beschikbaarheid (op verzoek enkele dagdelen vanaf 10 t/m 14 juni 2020).

Chauffeurs
Als chauffeur zorg je dat de juiste materialen op de juiste plaats komen. Het gaat om meubilair, luchtkussen, lunchpakketten, sponsormaterialen. De coördinator logistiek zorgt voor de juiste planningen en samen zorg je ervoor dat alle onderdelen op de juiste tijd en juiste plaats komen.

Gevraagde beschikbaarheid (op verzoek enkele dagdelen vanaf 10 t/m 14 juni 2020).

Parkeerbegeleiders
Je ontvangst bezoekers en deelnemers op diverse overnachtingslocaties Kijkduinpark en Duinrell gastvrij en wijst ze de weg.

Gevraagde beschikbaarheid vrijdag 12 juni van 12:30 tot 17:30 uur (overnachtingslocaties).

Jouw talent:
Heb jij oog voor detail en logistieke zaken en heb jij de spierballen om materialen te sjouwen? Heb jij een hands-on mentaliteit en heb jij een goede conditie? Ben je daarnaast flexibel ingesteld? Kom dan één van de bovenstaande teams versterken!

D: Horeca/Catering

De sporters, begeleiders, coaches en alle vrijwilligers worden uiteraard voorzien van ontbijt, lunch en avondeten. Bij de overnachtingslocaties zal gezorgd moeten worden voor ontbijtboxen en avondeten. Voor de zaterdag en zondag zal in samenwerking met een cateraar de lunchpakketten worden voorbereid. Op verschillende locaties in Den Haag (NTB) komen uitgiftepunten voor lunchpakketten die verspreid moeten worden naar de verschillende sportlocaties. Het catering team zorgt ervoor dat deze uitgiftepunten bevoorraad en bemand zijn, en zorgt in samenwerking met de afdeling Logistiek dat de 20 sportlocaties worden voorzien van o.a. lunchpakketten tijdens het evenement.

Ben je enthousiast en heb je affiniteit met horeca/catering? Meld je dan aan voorde functie catering.

Gevraagde beschikbaarheid:

 • Vrijdag 12 juni van 11:00 tot 18:00 uur (verspreiden ontbijtboxen)
 • Zaterdag 13 juni van 07:00 tot 11:00 uur (maken lunchpakketten) en van 16:00 tot 19:30 uur (uitgifte avondeten)
 • Zondag 14 juni van 07:00 tot 11:00 uur (maken lunchpakketten)

E: Sporttoernooien

Er worden in totaal 20 takken van sport georganiseerd tijdens SONS2020 (paardrijden, tafeltennis, zwemmen, golf, bowlen, turnen, handbal, korfbal, voetbal, atletiek, hockey, zeilen, tennis, judo, wielrennen, bocce, skeeleren, MATP, honkbal en beachvolleybal). Om de sporttoernooien te kunnen organiseren zijn er vrijwilligers nodig om alle randzaken van de wedstrijd goed te regelen voor de deelnemers. De vereniging van de desbetreffende sporttak zal jouw hierin aansturen en begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan het klaarzetten van de velden, bemannen van een wedstrijdtafel, begeleiden van sporters naar het wedstrijdveld etc. Alles wat nodig is om de sporttoernooien van A tot Z in goede banen te leiden.

Let op: Geef in het opmerkingenveld in je aanmeldformulier aan naar welke sport jouw voorkeur uitgaat.

Gevraagde beschikbaarheid:

 • Zaterdag 13 juni van 07:00 tot 17:30 uur
 • Zondag 14 juni van 07:00 tot 17:30 uur

Jouw talent:
Heb jij affiniteit en ervaring met de doelgroep? Heb jij (enige) kennis van een van de deelnemende sporten en wil jij voor de deelnemers de randzaken van de wedstrijden samen met je team perfect laten verlopen? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, servicegericht, stressbestendig en flexibel is? Kom dan het team versterken!

F: Media en communicatie

Fotograaf/Vlogger
Binnen dit team ben je één van de fotografen die ingezet kan worden over de verschillende (sport)locaties om de mooiste momenten van het evenement op beeld vast te leggen. Daarnaast zijn wij opzoek naar enthousiaste vloggers om leuke items te maken over het evenement, mét en óver de sporters.

Gevraagde beschikbaarheid van vrijdag 12 t/m 14 juni.

Ondersteuner bij verspreiding posters campagne SONS2020
Vanaf januari 2020 willen wij ervoor zorgen dat iedereen in Den Haag weet wat de Special Olympics Nationale Spelen zijn. Dit willen we doen door overal in de stad posters op te hangen. Posters bij winkels, in de straten, onderwijsinstellingen, sportverenigingen, gezondheidspraktijken etc. Op deze manier zorgen we ervoor dat het evenement bekend én zichtbaar gaat worden. Helpt u mee dit te realiseren?

Gevraagde beschikbaarheid vanaf 15 januari.

Jouw talent:
Heb jij een affiniteit met fotograferen? Ben je bekend met social media of ben je een vlogger/blogger? Of vind je het leuk om mee te helpen aan de zichtbaarheid van het evenement? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Wil jij meehelpen als vrijwilliger? Klik dan hier!