Veranderde omstandigheden Nationale Spelen Den Haag 2021

Lieve sporters, coaches en betrokkenen,

Eerst willen wij jullie allemaal een heel fijn en sportief 2021 wensen!
Momenteel zijn wij weer rustig aan het opstarten met de organisatie rondom de Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag.

Op 5 januari hebben alle verenigingen van ons een mail ontvangen met informatie over SONS 2021. Er is een scenario geschetst en tevens de vraag gesteld of de verenigingen gezien de veranderde omstandigheden nog steeds willen deelnemen. Dat hopen wij uiteraard nog steeds. Den Haag blijft jullie van harte welkom heten!!

Maar wat zijn de veranderde omstandigheden dan?
De organisatie blijft afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen. Daar bewegen we in mee voor zover dat kan.

Voor nu betekent het concreet voor SONS 2021:

– In verband met het aantal mensen wat momenteel bijeen mag komen, is de keuze gemaakt om een digitale openingsceremonie te laten plaatsvinden;
– Iedereen dient het gehele weekend voor eigen vervoer te zorgen;
– Er zal geen Healthy Athletes programma georganiseerd worden;
– De feestavond is afhankelijk van het aantal mensen wat bijeen mag komen;
– Overnachting wordt in eerste instantie aangeboden (mits ook toegestaan) aan sporters wonend > 100 km van Den Haag. Dit heeft te maken met het feit dat op locatie Duinrell (600 slaapplaatsen) de sporters niet op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen overnachten. Hierdoor kunnen we minder slaapplaatsen aanbieden. Blijkt na de inventarisatie in januari dat er alsnog voldoende slaapgelegenheid is, dan zijn ook sporters die dichterbij wonen van harte welkom.

Op de website onder het kopje ‘veel gestelde vragen’ hebben wij alles duidelijk voor jullie onder elkaar gezet. Kijk op https://specialolympics2020.nl/veelgestelde-vragen/ voor alle informatie rondom SONS 2021.

(Momenteel zijn we alleen nog per mail bereikbaar. Vanaf de laatste week van januari zijn we elke woensdag weer telefonisch bereikbaar.)